مقدمه مشخصات
پمپ مه پاش بانام پمپ پیستونی نیز شناخته میشود. استفاده از پمپ در مه پاش این قابلیت را ایجاد میکند که ذرات آب از نازلها در حد میکرون خارج میشوند. معمولا برای مه پاشهای خانگی از پمپ استفاده نمیشود. اما در مه پاشهای صنعتی به دلیل وسعت مکان باید از پمپ استفاده کرد. تا قطرات آب با فشار و قدرت بیشتری پخش شوند. آشنایی با مشخصات پمپ مه پاش به انتخاب درست کمک خواهد کرد.
انواع آن
پمپ مه پاش ازنظر کیفیت، مدل و برند دارای تنوع بسیاری است. میتوان پمپ را به سه گروه خانگی، نیمهصنعتی و صنعتی طبقهبندی کرد. آنچه باعث تفاوت این پمپها میشود، قدرت موتور و فشار بار الکتریکی است. پمپ مه پاش خانگی دارای موتور تکفاز و پمپ مه پاش صنعتی دارای موتور سهفاز است. فراموش نکنید در صورتی که قصد راه اندازی تعداد کمی از نازل های مه پاش را دارید میتوانید از پمپ مه پاش میکرو استفاده کنید. میکرو پمپ مه پاش با ابعادی به اندازه ی یک کف دست میتواند تا 20 نازل پلاستیکی را راه اندازی کند و فشار معادل 8 بار ایجاد کند.
استفاده از لوازم جانبی برای پمپ مه پاش
ازجمله لوازم جانبی که بر روی پمپ نصب میشوند میتوان به شیر فشار شکن، فیلتر، تابلو اتوماسیون و چرخ جهت جابجایی پمپ اشاره کرد. البته باید توجه داشته باشید با اضافه کردن هر قطعه بر روی پمپ، قیمت دستگاه افزایش پیدا خواهد کرد. استفاده از شیر فشار شکن این امکان را بهوجود میآورد.در نتيجه میزان فشار را بهراحتی تنظیم کنید. برای بالا بردن کیفیت عملکرد پمپ بهتر است یک فیلتر قبل از ورودی پمپ نصب کنید. اين كار از ورود املاح به نازلها جلوگیری ميكند. در تابلو اتوماسیون قطعه کنترل آمپر جهت محافظت الکتروموتور و یک فیوز سهفاز جهت حفاظت درمقابل اتصال کوتاه طراحی و نصب شده است.
مشخصات فنی پمپ مه پاش
از مشخصات پمپ مه پاش میتوان به دبی، دور موتور، فشار پمپ، قدرت و جریان برق اشاره کرد که در هر نوع و مدلی از پمپ متفاوت هستند. یکی از مهمترین اجزای یک پمپ، الکتروموتور است. موتور قابل استفاده برای این نوع پمپ موتور تکفاز با دور موتور ۱۴۰۰ دور در دقیقه است، اما برای پمپهای بالای 100 بار باید از برق سهفاز استفاده کرد. یک پمپ استاندارد، دارای اتصالات ورودی و خروجی هشت میلیمتری است.
ویژگیهای پمپ مه پاش
- وزن پایین: بهترین پمپ مه پاش باید وزن پایینی داشته باشد تا حمل و جابجایی آن آسان باشد.
- نصب آسان: معمولا این نوع از پمپها دارای پیچیدگی نیستند. اما باید نحوه نصب پمپ بهگونهای باشد که همه بتوانند آن را بدون هیچ مشکلی نصب کنند.
- صدای کم: تولید صدای کم در پمپ به دلیل کیفیت بالا است. اگر پمپ استانداردهای لازم را داشته باشد، علاوهبر کاهش صدا، طول عمر بالایی نیز خواهد داشت.
- · کشور سازنده: ایتالیا از مهمترین تولیدکنندههای پمپ در دنیا است. شرکت اینترپمپ ایتالیا، شرکت برتولینی ایتالیا و شرکت آنووی ایتالیا ازجمله تولید کنندههای پمپ مه پاش هستند.
- جنس مقاوم: آنچه در انتخاب یک پمپ مهم است دوام و کیفیت آن است؛ معمولا جنس پمپ مه پاش از جنس مقاوم و مستحکم پلیپروپیلین است.
نتیجه گیری مشخصات پمپ مه پاش
اگر کیفیت پمپ پایین باشد، قطعا در عملکرد مه پاش تاثیر میگذارد. تعویض به موقع روغن پمپ میتواند در افزایش عملکرد پمپ و مه پاش موثر باشد. زمان تعویض روغن پمپ معمولا در مرحله اول بعد از50 ساعت و در مراحل بعدی باتوجه به نوع پمپ بعد از ۲۰۰ تا 500 ساعت استفاده از سیستم مه پاش است.
دیدگاه خود را بنویسید