ویژگی های خیار فضای باز ممتاز
خیار فضای باز ممتاز از زمانی که برای کشت وارد کشور شده است به دلیل مشخصات و ویژگیهایی که دارد مورد توجه بسیاری از کشاورزان و باغداران فراتر گرفته و در حال حاضر میتوان آن را پرطرفدارترین بوته خیار در کشور نیز نامید. بوته این بذر به دلیل مقاومت بالا و میوه آن نیز به دلیل اندازههای یکسان و زیبایی که دارد به شدت معروف و پرطرفدار شده و در هر میوه فروشی میتوانید میوههای آن را پیدا کنید. در ادامه با بررسی هر چه بیشتر گیاه این بذر و شرایط رشد آن، تمام ویژگیهای لازم برای پرورش آن را با هم مرور خواهیم نمود.
مشخصات و ویژگیهای خیار فضای باز ممتاز
گیاه این خیار پارتنوکارپیک است که تمام گلهای آن ماده هستند. گیاه تک گل بوده و از نوع تیپ بیت آلفا و محصول شرکت بذر یوکسل ترکیه است. واریته این خیار دارای بوتههایی قوی و مقاوم در برابر بیماریها و البته دمای محیط است. این مهم در کنار زودرس بودن و پربازده بودن آن باعث شده تا هر کشاورزی گوشهای از باغ و مزرعه خود را برای رشد آن در نظر بگیرید. مهمترین مشخصات و ویژگیهای خیار فضای باز ممتاز نیز به شرح زیر است:
- دارای بوتههای نسبتاً قوی
- واریته زودرس
- مقاوم در برابر بیماریهای گیاهان اعم از: ویروس موزائیک خیار (CMV) و ویروس زردی بین گلبرگی (CVYV)
- مناسب برای کشت در فصل اصلی
مشخصات ظاهری خیار فضای باز ممتاز
حتماً با دیدن تصاویر این خیار آن را خواهید شناخت. اما برای اینکه هر چه بهتر آن را در ذهن خود تداعی کنید، مشخصات ظاهری آن را به شرح زیر مرور میکنیم:
- میوه این خیار دارای اندازه 16 تا 18 سانتیمتری است.
- روی میوه را شیاردار است و از این طریق راحتتر میتوان آن را پوست کند.
- رنگ میوهها سبز تیره درخشنده است.
- بوتههای گیاه بسیار پر شاخ و برگ میباشند.
کاشت خیار فضای باز ممتاز
کاربران باید دقت داشته باشند که خیار واریته های بسیار گوناگونی دارد. این نمونه از صیفیجات در حال حاضر در سه نوع درختی، بوتهای و گلخانهای در بازار یافت میشود که هر یک شرایط رشد و کشت مخصوص به خود را دارد. از این رو حتماً در هنگام خرید بذر خیار فضای باز ممتاز بایستی دقت لازم را داشته باشید. بوتهی این نوع از خیار در فضای باز عموماً یک ساله کشت میشود و گلهای آن نیز همگی ماده هستند. برای کاشت بذر این واریته نیز بایستی شرایط مناسبی برای آن ایجاد نمایید.
مراحل کاشت بذر خیار ممتاز
با تأمین نیازهای اکولوژیکی مناسب برای رشد بذر این گیاه میتوانید در زمان بسیار کوتاهی میوههای خوشطعم آن را برداشت نمایید. میوههایی که هم برای صادرات و هم برای استفادههای گوناگون در منزل کاربرد دارد. مراحل کاشت این بذر در باغ به شرح زیر است:
بستر خاک را فراهم آورید.
اولین قدم برای کاشت بذر این خیار فراهم آوردن بستر مناسب خاک است. در درجه اول قسمتی از باغ را انتخاب نمایید که نور مناسب و مستقیم خورشید به آن میتابد. سپس خاک را در عمق مناسب حدود 40 سانتیمتری شخم بزنید. برای اینکه بذرها سریعتر و بهتر رشد کرده و محصول نهایی نیز پربارتر و با کیفیتتر باشد، میتوانید به خاک باغچه کودهای آلی و مناسب برای رشد بذر اضافه نمایید. کودهایی مانند ازت، پتاس و کودهای آلی و کودهای دامی برای این منظور میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
PH خاک مناسب برای کاشت این بذر حدود 5/5 تا 7/6 است. از این رو اگر در محیطی سکونت دارید که دارای خاک قلیایی و یا خیلی اسیدی است بهتر است از قبل تمهیدات لازم برای تغییر PH خاک را انجام دهید. همچنین باید شرایط زهکشی مناسبی را نیز در باغچه فراهم آورید.
آماده سازی بذرها برای کاشت
برای اینکه بذرها زودتر جوانه زده و دل از خاک بیرون بیاورند، میتوانید آنها را 48 ساعت در پارچه مرطوب و نمدار نگه دارید.
کاشت بذرها
بعد از آماده سازی بستر مناسب برای کاشت بذرها، زمین را ابتدا یک مرحله آبیاری نمایید. سپس بذرهای خیار فضای باز ممتاز را در عمق حدود 3 سانتیمتری خاک آماده شده بکارید. دقت کنید که گیاه برای رشد باید فاصله مناسبی از سایر گیاهان داشته باشد. برای این منظور میتوانید فاصله گذاری حدود 20 سانتیمتری را برای آنها رعایت نمایید.
آبیاری و شرایط آن
آبیاری این گیاه نیاز به شرایط خیلی ویژهای ندارد. تا قبل از جوانه زنی و خروج جوانهها از دل خاک، باید خاک را مرطوب نگه دارید. در این مدت آبیاری را باید در فواصل بسیار کم انجام دهید. همچنین دقت نمایید که آبیاری بذرها را باید با آبپاشهای مخصوص انجام دهید. بعد از خروج بذرها از دل خاک نیاز آبی گیاه این خیار کم شده و میتوانید هر 3 تا 5 روز برای آبیاری آن اقدام نمایید. همچنین در هنگام آبیاری سعی کنید خیلی ساقهها و برگهای گیاه را خیس نکنید.
دمای بهینه برای رشد بذر
خیار فضای باز ممتاز یک میوه پاییزه محسوب میشود و بهتری فصل برای کشت آن مرداد ماه است. از این رو اگر در منطقه مناسبی مانند تهران، اصفهان و شهرهایی با این شرایط آب و هوایی هستید میتوانید به بهترین شکل این خیار را کشت نمایید. گیاه این بذر میتواند در دمای 18 تا 30 درجه به راحتی رشد کرده و میوههای خوشطعمی را برای شما فراهم آورد.
جمعبندی
با مشخصات و شرایط کشت خیار فضای باز ممتاز آشنا شدید. این نوع خیار به دلیل طرفداران زیادی که دارد، یکی از گزینههای اصلی همه کشاورزان برای کشت است. از این رو اگر در صدد کشت آن هستید، بهتر است حتماً نسبت به فراهم سازی شرایط بهینه رشد برای آن دقت کافی را داشته باشید. با رعایت نکات بالا شما میتوانید در فاصله زمانی بسیار کوتاه میوههای عالی این خیار را برداشت نمایید. البته امکان کشت این خیار در گلخانه و گلدان نیز تحت شرایط خاصی وجود دارد. نکته نهایی هم برای کشت بذر این خیار تهیه بذر با کیفیت و اورجینال است. با توجه به تنوع بالای چنین بذرهایی حتماً در هنگام خرید باید به محصول و کیفیت آن دقت کافی داشته باشید تا مبادا زحمت چند ماهه شما به باد برود.
دیدگاه خود را بنویسید