مقدمهای در رابطه با لولههای پوش فیت
امروزه لولههایی با جنسها و ویژگیهای متفاوتی وجود دارد، که ما میتوانیم بر اساس ویژگیهای آنها و نیاز و مصرف خود یکی از آنها را برگزینیم. یکی از این لولهها لولههای پوش فیت هستند که اتفاقا از اهمیت زیادی در بین لولهها برخوردارند. پوش فیت سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمانی است که هریک از اتصالات و لولهها در یک سو دارای سوکتی میباشد، که در آن یک حلقه آب بندی جای دارد و می توان انتهای بدون سوکت آن را به راحتی و با اندکی فشار به درون سوکت لوله و یا اتصال بعدی وارد نمود. با توجه به ماهیت وصل شدن قطعات به یکدیگر این سیستم پوش فیت (Push Fit) نامیده شده است. در این مقاله هدف پاسخ به سوال” پوش فیت چیست و چه کاربردی دارد” میباشد.
لوله پوش فیت پوش فیت چیست؟
برای پاسخ به پرسش پوش فیت چیست برای آماتورهای این فیلد باید بگوییم که در ابتدا در سیستمهای آب و فاضلابی از لولههای فلزی استفاده میشود، ولی کمی بعد از گسترش پوش فیتها و آشنا شدن جوامع مختلف با ویژگیهای منحصر به فرد آنها این لولهها جایگزین لولههای فلزی شدند. با توجه به اینکه لولههای فاضلاب نقش مهمی در صنعت و پروژههای ساختمانی دارند، باید با دقت و شیب مناسبی نصب شوند. به همین دلیل لولههای پوش فیتی از مناسب ترین گزینهها برای سیستمهای فاضلاب به شمار میآید.
شاید با خود بپرسید که چرا به جای لولههای پوش فیت که از پلی پروپیلن کوپلیمر ساخته شدهاند از پی وی سی استفاده نمیکنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که لوله های پی وی سی شکنندگی زیادی داشته و ممکن است در حین کار سریعا آسیب ببینند حال آنکه لولههای پوش فیتی این ویژگی را ندارند. این لولهها ویژگیهای منحصر به فرد و بارز دیگری نیز دارند که آنها را از سایر انواع لوله متمایز میکند.
جنس پوش فیت
لولههای پوش فیت فاضلابی را از مواد پلی پروپیلن تهیه کرده که مطابق با استدانداردهای روز دنیانیز هست. این مواد کیفیتی منحصر به فرد را به نمایش گذاشته و هرگز پوسیده نخواهند شد، که این موضوع جزء ویژگیهای منحصر به فرد این لولهها در سیستمهای فاضلابی است. اتصالات در لولهی فاضلاب برای تغییر جهت جریان و یا توزیع لولهها استفاده میشود. توصیه میشود تا لولههای فاضلاب طوری نصب شوند و به سرعت جریان مناسب و حرکت را تسریع کنند تا انسداد در لولهها ایجاد نگردد. دلیل نگرانی دربارهی تغییر مسیر و سرعت به دلیل آن است که آب درون تخلیه و فاضلاب ممکن است حاوی مواد جامد باشد و نمیتوان با آرنجها و اتصالات دیگر، زهکشی مناسب را ایجاد نمود. بنابراین بهتر است اتصالات لوله های فاضلاب با قطر و سایز مختلف استفاده شود و همچنین در برابر مواد شیمیایی مقاوم باشند.
ویژگیهای منحصر به فرد پوش فیت چیست؟
لولههای پوش فیت به علت نحوه اتصال در بیان مردم و جوامع بسیار معروف شدهاند، در انتهای این لولهها یک سوکت وجود دارد که میتوان لولهی بعدی را در آن به راحتی با فشردن آن جای داد. این اتصال موجب میشود تا دیگر نیازی به استفاده از اتصالات دیگر نباشد. سوکت قرار گرفته روی لوله یک طرفه بوده و طرف دیگر به سوکت لولهی دیگر متصل میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم و در واقع یکی از مزیتهای این لولهها نسبت به سایرین مقاومت چشمگیر آنها نسبت به ضربه است. شاید در ابتدا با مشاهدهی این لولهها متوجه مقاومت آنها نشوید ولی پس از مدتی که در سیستمهای فاضلابی به کار گرفته شدند، خاصیت مقاومت و ضربه گیری آنها نسبت به ضربه و تنش بیشتر هویدا خواهد شد.
چرا پوش فیت مناسب است؟
همچنین لولههای پوش فیت در برابر مواد شیمیایی و مواد اسیدی و بازی مقاوم هستند، که این ویژگی از مهمترین خصوصیات این لولههاست که باعث به کارگیری آنها در سیستمهای فاضلابی شده است. دوام این لولهها در برابر مواد شیمیایی در سیستمهای فاضلابی اهمیت زیادی دارد. در واقع اهمیت سیستمهای فاضلابی به این خاطر است که اغلب با کنار هم قرار گیری مواد درون فاضلاب مواد شیمیایی تولید میشود که خاصیت به شدت بازی یا اسیدی خواهند داشت. به همین علت بهتر است لولههای قرار گرفته در این مسیر نسبت به مواد شیمیایی مقاوم باشند. از این رو لولههای پوش فیت جایگزین خوبی نسبت به لولههای فلزی هستند، چرا که لولههای فلزی پس از مدتی توسط این مواد شیمیایی از بین رفته و پوسیده میشوند و حتما باید تعویض شوند وگرنه خسارات زیادی به پروژه یا ساختمان وارد میکنند.
همانطور که در بالا نیز توضیح دادیم نحوه نصب این لولهها از مزیتهای مهم این لولهها به شمار میرود که به علت آسانی نصب سبب صرفه جویی در زمان و همچنین هزینههای مصرفی میشود. علاوه بر این میتوان لولههای پوش فیت را در اندازه، قطر و زاویههای مختلف تهیه کرد و این تنوع سبب میشود تا کاربرد این جنس لولهها در ساختمانها بیشتر گردد. سایز موجود در لولههای پوش فیتی از لحاظ قطر از ۴ سانتی متر تا ۱۶ سانتی متر و از لحاظ طولی از ۳۰ سانتی متر تا ۳ متر تغییر میکند.
انواع پوش فیتهای فاضلابی
در ابتدای این مقاله ما به پرسش پوش فیت چیست ؟ و همچنین کاربردهای آنها پرداختیم ولی حال میخواهیم راجع به انواع این لولهها صحبت کنیم. این لولههای فاضلابی معمولا دارای دو نوع هستند که شامل: پوش فیت بدون صدا یا همان True Silent و پوش فیت معمولی (Pushfit).
این دو نوع لوله هر کدام ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را داشته و بر اساس آنها و انتظارات و نوع پروژههای خود میتوانید بهترین را انتخاب کنید. درباره.ی ویژگیها، خصوصیات و جنس لولههای پوش فیت معمولی بالاتر صحبت شد و شایان ذکر است که این لولهها کاربرد گستردهای در پروژههای ساختمانی دارند.
پوش فیت سایلنت یا بی صدا
ولی در رابطه با نوع اول لولههای پوش فیتی باید بگوییم که لولههای پوش فیت بی صدا از ساختاری تشکیل شدهاند که میتوانند از ورود صدا به درون محیطهای ساختمانی جلوگیری کنند. صدا در لولههای پوش فیت بیصدا از سطح ۶ تا ۱۷ دسی بل کاهش پیدا میکند. بنابراین میتوان گفت که تا حدود زیادی صدای به وجود آمده درون این لولهها به محیط درز نکرده و بنابراین مناسب ساختمانهای اداری و منازل خواهد بود.
کامپاوند لایه ی عایق درون لولههای پوش فیتی است که به عنوان لایهی بیرونی قرار گرفته و از خروج صدا به فضا جلوگیری میکند. علاوه بر این لایه، دو لایهی دیگر نیز در زیر کامپاوند قرار گرفتهاند و به همین دلیل این نوع لولهها، لولههای سه لایه نامیده میشوند. سایر ویژگیهای لولههای پوش فیتی بیصدا همانند لولههای پوش فیت معمولی (که بالاتر ذکر شد) بوده و تنها تفاوت آنها در انتشار صدا است. از لولههای پوش فیت بدون صدا میتوان در مکانهایی که نیاز به کاهش نویز دارد، نیز استفاده کرد.
دیدگاه خود را بنویسید