سیستم آبیاری قطره ای ، کارآمد ترین سیستم آبرسانی و تحویل مواد مغزی به گیاه میباشد. آبیاری قطره ای با استفاده از رساندن آب به منطقه رشد ریشه گیاه باعث افزایش عملکرد میشود. شاید با استفاده از آبیاری های سنتی باغچه ، باغ یا مزرعه خودتان را آبیاری کنید. اما با توجه به کمبود آب و بالا رفتن قیمت آن لازم است تا جلوی اتلاف را بگیرید.
فرقی نمیکند شما باغچه ی خانه تان را میخواهید آبیاری کنید یا مزرعه چند صد هکتاری تان را. آبیاری قطره ای به شما کمک میکند. در کنار مصرف بهینه آب ، کنترل مناسبی صرف کود ها و سم ها داشته باشید.
آبیاری قطره ای چگونه کار میکند ؟
با استفاده از لوله های تحت فشار و قطره چکان هایی که در مسیر لوله و پای هر گیاه نصب میشوند .شما میتوانید براحتی آبیاری باغچه یا باغ خودتان را کنترل کنید. از طرفی هم از شر دردسر های مختلف آبیاری راحت میشوید. هم زیبایی قابل قبولی به باغچه یا باغ خودتان هدیه میکنید. فقط با باز و بسته کردن شیر. یا استفاده از سیستم های هوشمند ، آب درون لوله ها جریان پیدا میکند. و گیاهان شما را آبیاری میکند.
مزیت های سیستم آبیاری قطره ای
1. کنترل آب
یکی از مزیت های این روش کنترل بالا در اعمال آب است. این سیستم از تعداد زیادی خروجی تشکیل شده است .که با یکنواختی بالا میتوانند آب را گیاه برساند. این موضوع کنترل بالایی را به شما در نحوه ی آبیاری میدهد. این سیستم همچنین برای کنترل خودکار و آبیاری های هوشمند بسیار مناسب است.
2. مرطوب نگه داشتن ناحیه ریشه
گیاهان برای جذب مواد مغزی از خاک نیاز به رطوبت دارند.اگر این رطوبت بصورت منظم و مداوم در اختیار آنها صورت بگیرد،رشد بهتری خواهند داشت. در آبیاری های سنتی ، ورود آب به زمین باعث شسته شدن مواد مغزی میشود. نتیجه آن نرسیدن مواد مغزی به گیاه است. اما در این سیستم قطره ها به آرامی وارد میشوند. اصلا نیاز نیست تا نگران فرسایش خاک باشید.
3. امکان استفاده از آبهای با کیفیت پایین تر
در آبیاری میکرو میتوان آب با املاح بیشتر را مورد استفاده قرار داد . بدون اینکه تولید محصول بصورت معنی داری کم شود.وقتی شما سیستم آبیاری قطره ای دارید ، میتوانید با استفاده از آبهای فاضلاب تصفیه شده زمین خود را آبیاری کنید.
4. بازده بالا
اطلاعات موجود نشان میدهد بازده آبیاری در سیستم های میکرو در سطح دنیا رقمی نزدیک به 85 درصد است . به لحاظ صرفه جویی در آب و جلوگیری از اتلاف آن ، یکی از بهترین روش ها بشمار میرود. جالب است بدانید که کشور های توسعه یافته ادعا میکنند ، که میتوانند بوسیله آبیاری قطره ای بازدهی بین 95 تا 100 درصد را اعمال کنند. کشب چنین بازده بالایی در روش های دیگر آبیاری غیر ممکن است. مثلا در آبیاری جوی پشته ای بازده آبیاری در بهترین حالت نزدیک به 65 درصد خواهد بود .
5. کاربرد کود، علف کش ها و سموم دفع آفات
با سیستم میکرو میتوان کود را بصورت محلول ، همراه با آب آبیاری اعمال کرد. این عمل فوایدی زیادی دارد . از این طریق میتوان در هزینه ی نیرو ی کارگر صرفه جویی کرد. کود هارا بصورت دقیق تر به زمین اعمال کرد. و غلظت مقادیر داده شده را مطابق با نیاز گیاه تنظیم کرد.
6. استفاده از خاک نه چندان مستعد
از این روش میتوان در زمین های صخره ای و پرشیب ( بدون ایجاد فرسایش ) استفاده کرد. خاک های با نفوذ پذیری بالا و ظرفیت نگهداشت کم به این سیستم بخوبی جواب میدهند . همچنین در قطعات کوچک با نفوذ پذیری زیاد هم میتوان از این سیستم استفاده کرد.
چرا در کشورهای پیشرفته کشاورزان از این سیستم استفاده میکنند؟
آبیاری قطره ای در کشور های پیشرفته
دلیل ساده و روشن است . چرا که آبیاری قطره نه تنها بازده بالاتری از محصول به آنها میدهد . بلکه کار آنها را بشیار راحت میکند. و به آنها این اجازه را میدهد تا به سایر کار های مزرعه راحت تر رسیدگی کنند. برای اینکه بهتر به کاربردی بودن آبیاری قطره ای ایمان بیاوررید . باید بدانید که 100 درصد زمین های اسرائیل و نزدیک به 95 درصد از زمین های آمریکا بوسیله ی آبیاری قطره ای آبیاری میشوند.
چرا گیاهان آبیاری قطره ای را ترجیح میدهند؟
درست مثل ما آدمها ، گیاهان هم ترجیح میدهند آب و مواد غذایی را بصورت متعادل دریافت کنند. هیچکس دلش نمیخواهد تمام وعده های یک هفته اش را در یکروز بخورد. گیاهان هم همینطور هستند. به همین دلیل است آبیاری قطره ای ، آب و مواد غذایی بطور مرتب و در اندازه های مناسب و متعادل به مصر ف گیاه میرساند.
چه گیاهانی برای آبیاری قطره ای مناسبند؟
هر محصولی میتواند بوسیله آبیاری قطره ای کشت شود . از محصولاتی مانند سویا ، ذرت و نیشکر گرفته تا سبزیجات و باغات و درختان میوه . نگران آبدهی مزرعه نباشید. چرا که خیلی راحت میتوانید میزان آب ورودی به مزرعه خودتان را کاهش یا افزایش دهید .
آبیاری قطره ای سرمایه گذاری است
بیشترین نقدی که به آبیاری قطره ای وارد میشود ، بالا بودن هزینه آن است . شاید میزان سرمایه ای که باید برای آبیاری قطره ای استفاده شود در ابتدا بالا بنظر برسد . اما قبل از تصمیم گیری بهتر است بیشتر درباره این هزینه فکر کنید . اولا با توجه به صرفه جویی در مصرف آب و هزینه سالیانه کارگران ، این سرمایه اولیه به مرور به جیب شما بازمیگردد . توجه کنید که آبیاری قطره ای سرمایه گذاری است نه هزینه.
دیدگاه خود را بنویسید