پر سود ترین محصولات کشاورزی بسته به شرایط واحدهای کشاورزی و بازارفروش محصولات متفاوت است اما عموماً محصولات زیر به عنوان پر سود ترین محصولات کشاورزی با درآمد بالا شناخته میشوند. در ادامه به معرفی و توضیح پر سود ترین و پر درآمد ترین محصولات شاورزی میپردازیم.

پرورش و صادرات زعفران

زعفران یکی از محصولات باارزش کشاورزی است که در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک کالای صادراتی مهم تلقی می‌شود. پرورش زعفران یک فرایند پیچیده و دشوار است و در بسیاری از نواحی دنیا که شرایط برای پرورش زعفران بهینه نیست، این کار بسیار سخت است. 

در ایران، زعفران یکی از محصولات کشاورزی باارزش و مهم است و تولید زعفران به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی در بسیاری از نواحی کشور به حساب می‌آید. در ایران، استان‌های خراسان جنوبی، کرمان، فارس و خراسان رضوی به عنوان مناطقی شناخته شده‌اند که پرورش بیشتری از زعفران در آن‌ها انجام می‌شود. 

بیشتر بخوانید: به کدام تجهیزات آبیاری قطره ای نیاز دارم؟

صادرات زعفران

صادرات زعفران از ایران به کشورهای دیگر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. زعفران ایران به عنوان یکی از معروف‌ترین و بهترین زعفران‌های جهان شناخته شده و ایجاد ارتباطات تجاری با کشورهای دیگر به منظور صادرات آن می‌تواند به ارزش این محصول کمک کند. 

توسعه صنعت زعفران در ایران و همچنین صادرات آن به کشورهای دیگر، از استراتژی های اصلی وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین برنامه های کشاورزی و ارتقای سطح کشاورزی و افزایش تولید زعفران محسوب می‌شود. 

پرورش و صادرات زعفران

آیا توت فرنگی سود آور است؟

توت فرنگی گیاهی است که با شرایط کشت مناسب می‌تواند سودآوری خوبی داشته باشد. برای پرورش توت فرنگی، باید بذرهای این گیاه را در بهار و بهترین زمان آن را برای کاشت پایدار کرد. سپس باید برای رشد بهینه، این گیاه را در مناطقی با خاک حاصلخیز و آبیاری دقیق کاشت. با این حال، سودآوری توت فرنگی بستگی به شرایط داشتن بهینه دارد که شامل شرایط آب و هوایی و زمین با کیفیت است. همچنین توت فرنگی می‌تواند در اماکن مختلفی کشت شود، از جمله در خانه و به‌صورت آزاد. 

پرورش توت فرنگی

هزینه پرورش توت فرنگی نسبتاً بالا است، اما می‌توان استفاده از ابزار و وسایل برای کاهش هزینه‌های پرورش را استفاده کرد. یکی از راه‌های بالا بردن سودآوری توت فرنگی، استفاده از کودهای ارگانیک، بایودینامیک و شیمیایی، مدیریت بیماری‌های گیاهی و حشرات، فرآیند تقسیم‌بندی و انتخاب گیاهان نژادی با عملکرد بالا هستند. 

بنابراین، پرورش توت فرنگی می‌تواند یک کسب و کار موفق و سودآور باشد، اما برای رسیدن به این نتیجه، باید از شرایط بهینه و نیز مدیریت موثر هزینه استفاده کرد.

پرورش توت فرنگی

کاشت و پرورش انگور

پرورش انگور از جمله کسب و کارهای موفق در زمینه کشاورزی است. این محصول غذایی به دلیل ویژگی‌های طعم و بو، مصرف بالایی در بازارهای داخلی و خارجی دارد. همچنین، محصولات پردرآمدی مانند شیره، مویز و کشمش از انگور به دست می‌آید. 

در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، آمریکا و آلمان، بازار مصرف قوی برای انواعی از انگور وجود دارد. بنابراین، تولید انگور با سودآوری بالا همراه است اما با توجه به شرایط و شیوه تولید، بازار فروش محصول بسیار رقابتی است.

بیشتر بخوانید: گلخانه داری موفق در کمتر از یک هکتار!

در پرورش انگور به این نکات توجه کنید

برای پرورش انگور، نکات زیر را باید مدنظر قرار دهید: 

انتخاب منطقه مناسب: انگور در مناطق نیمه گرمسیری و سردسیری خوب رشد می‌کند.

انتخاب گونه مناسب: انتخاب گونه انگور خوب مزیت هایی مانند مقاومت بیماری‌های قارچی و بیماری پودری را دارد.

فرآوری محصول: فرآوری محصول همچون تولید کشمش، شیره، مویز، و سایر محصولات فرآوری شده، پتانسیل سودآوری بیشتری نسبت به فروش انگور تازه دارد.

کشت سیستمی: توجه به سیستم کشتی که حفظ حاصلخیزی خاک را برای نسل‌های آینده برای شما تضمین می‌کند.

داشتن شبکه بازاریابی قوی: شما باید با بازاریابی مناسب برای محصول خود تلاش کنید تا بازاریابی کافی را انجام داده و محصول خود را با قیمت مناسب به بازار عرضه کنید. 

در نهایت، سودآوری پرورش انگور به شرایط و عوامل مختلفی بستگی دارد، اما با مدیریت مناسب و بازاریابی کافی، بازگشت سرمایه در این کسب و کار قابل توجیه است.

کاشت و پرورش انگور

پرورش و رشد گیاه زیتون

پرورش زیتون از جمله فعالیت‌هایی است که در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا، اسپانیا، یونان، ترکیه و ... در بیشتر مناطق انجام می‌شود. زیتون یکی از محصولات نیازمند به شرایط آب و هوایی خاصی است و در مناطقی با آب و هوای معتدل و زمستانهای نسبتاً سرد به خوبی رشد می‌کند. 

نکات مهم پرورش زیتون

برای پرورش زیتون، باید از بذور، خاک، کود و آب به میزان کافی استفاده کرد. زیتون در گرمای بالای ۳۵ درجه سانتیگراد رشد می‌کند و در درجه حرارت زیر صفر در برابر سرما بسیار حساس است. همچنین زیتون برای رشد به آب کافی نیاز دارد و در مناطق خشک باید از روش‌های اصلاحی آبی برای آبیاری استفاده کرد. 

به طور کلی درخت زیتون پس از ۴-۵ سال سن شروع به میوه‌دهی می‌کند و سالانه می‌تواند تا ۴۰–۶۰ کیلوگرم میوه تولید کند. زیتون به‌عنوان یک محصول عموماً سالیانه میوه دهی می‌کند و به‌طور کلی برای برداشت میوه زیتون باید صبر کرد تا بعد از تولید میوه بهره‌برداری شود. 

سودآوری زیتون بیشتر مربوط به فروش میوه زیتون، روغن زیتون و محصولات فرآورده شده زیتون مانند کنسرو، زیتون پرورده، رب زیتون و ... است. به‌عنوان مثال، در ایتالیا که یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده زیتون در جهان است، بیشترین سودآوری برای کشت‌زارهای زیتون از تولید روغن زیتون و محصولات فرآورده شده آن به دست می‌آید.

پرورش و رشد گیاه زیتون 

کاشت درخت خرمالو

خرمالو میوه ایست که به دلیل خواص غذایی زیادی که دارد، برای پرورش و فروش می تواند سودآوری خوبی را به همراه داشته باشد. در ادامه به بررسی مزایای پرورش و فروش خرمالو پرداخته خواهد شد: 

1- بازار فروش خوب: با توجه به اینکه خرمالو دارای خواص غذایی بسیار زیادی است، بنابراین بازار فروش خوبی برای این محصول وجود دارد. از آنجایی که خرمالو خاصیت شفاف کنندگی مثانه و کنترل کلسترول را دارد، در بین جوامع پزشکی هم توجه بسیاری به خواص آن معطوف شده است. 

2- آسانی پرورش: خرمالو یکی از میوه هایی است که رشد آن در شرایط مختلف و در فصل های مختلف امکان پذیر است. برای پرورش خرمالو، نیاز به زمین خاک رس و آب کافی داریم و همچنین در اکثر مناطق کشور می توان این محصول را پرورش داد. 

3- سازگاری خوب با شرایط آب و هوایی: خرمالو در برابر سرما و گرما و همچنین خشکی و رطوبت مقاوم است و به رشد و رونق خوبی در شرایط مختلف می رسد. 

4- عدم نیاز به مواد شیمیایی: پرورش خرمالو به دلیل عدم نیاز به مواد شیمیایی و کود شیمیایی، برای کشاورزان و پرورش دهندگان این میوه، هزینه قابل توجهی را کاهش می دهد. 

5- سود قابل توجه: پرورش خرمالو باعث سود قابل توجهی برای کشاورزان و پرورش دهندگان این میوه می شود، بنابراین سرمایه گذاری در این زمینه می تواند سودآوری خوبی را به همراه داشته باشد. 

به طور کلی، پرورش خرمالو به دلیل خواص غذایی بسیاری که دارد و عدم نیاز به استفاده از مواد شیمیایی، برای کشاورزان و پرورش دهندگان این میوه می تواند سودآوری بسیار خوبی را به همراه داشته باشد. 

کاشت درخت خرمالو

کاشت و پرورش درخت گردو

گردو با تنه بلند و برگ‌هایی بزرگ که تابستانها نیز سبز باقی می‌مانند، از نوع درختان میوه‌ای یکساله با سودآوری بالا است. خاک پلی ‌کربناتی، رسی و قلیایی را دوست دارد و بهره برداری از آن آسان است.

مزایای پرورش گردو 

۱- از مزایای گردو، مقاومت آن مقابل بسیاری از آفات و بیماری‌هاست. 

۲- محصولات گردو مانند آجیل، روغن، خشکبار و ... نقش مهمی در تحلیل بدن، بهبود عملکرد مغز و کاهش بیماری‌های قلبی دارند. 

۳- به دلیل بالا بودن مقاومتش در مقابل باد، قابلیت احداث این نوع درخت در مناطقی که باد شدیدی دارند را دارد. 

۴- برگ گردو به‌عنوان خوراکی برای دام‌ها استفاده شده که برای دام هلشتاین تنوعی جدید در تغذیه ایجاد کرده است. 

سودآوری پرورش گردو 

۱- هر درخت گردو حداقل درآمدی بالغ بر چندین میلیون تومان در سال دارد. 

۳- پس از برداشت محصول گردو، پوست سخت این میوه به عنوان مواد آتش زا مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

۴- برگ‌های درخت گردو به‌عنوان دارو در صنایع مختلف از جمله تولید و نگهداری آجیل به‌کار می‌روند.

سودآوری پرورش گردو

پرورش توت سبز

توت سبز یکی از گیاهان مهم در صنعت کشاورزی است که به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد، در سال‌های اخیر به عنوان یک محصول با ارزش تلقی می‌شود. این گیاه به صورت بوته هایی با ارتفاع متوسط و برگ های بزرگ و قوی رشد می‌کند. 

پرورش توت سبز در شرایطی که مناسب باشد، نسبتاً آسان است و می‌تواند در زمین‌هایی با عمق کافی و زهکشی خوب، pH مناسب و حاوی مواد غذایی کافی، رشد کند. همچنین این گیاه، آب و هوای معتدل را ترجیح می دهد و در مناطقی که دارای تابستان های داغ نیستند، بهتر رشد می کند. 

سود آوری درخت توت

با توجه به این که توت سبز یک محصول با ارزش است، پرورش آن می‌تواند به صورت حرفه‌ای و سودآور باشد. در حالی که هزینه تولید توت سبز در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، نسبتاً کم‌تر از سایر محصولات کشاورزی است، اما می‌تواند به دلیل قیمت بالای این محصول، سود خوبی برای تولید کننده به دنبال داشته باشد. 

به طور کلی، پرورش توت سبز به دلیل سودآوری، می‌تواند یک فرصت بسیار خوب برای کشاورزان باشد. با این حال، موفقیت در این زمینه به منابع و تجهیزات مناسب، تجربه و دانش کافی، و همچنین برنامه‌ریزی دقیق برای تولید و بازاریابی محصولات، بستگی دارد. 

پرورش توت سبز

پرورش نارگیل در ایران و سود نجومی

پرورش نارگیل در ایران در سواحل جنوبی و جنوب شرقی کشور به ویژه در استان های هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی انجام می شود. در حال حاضر، پرورش نارگیل به عنوان یکی از مزارع دریایی مهم در ایران شناخته می شود. 

کشت نارگیل به دو صورت باغی و زراعی در ایران انجام می شود. در کشت باغی نارگیل، درختان نارگیل در تعداد کم و در فضای باز کاشت می شوند و به شرط رسیدن به ارتفاع 3-2 متر، برداشت می شوند. 

اما در روش کشت زراعی، نارگیل در فضای محدودی و در تعداد زیاد کاشته می شود و در این روش از دانه های نارگیل برای کشت استفاده می شود. 

سودآوری نارگیل در ایران به دلیل بالا بودن قیمت نارگیل در بازار جهانی و استفاده گسترده از این محصول در صنایع داروسازی، آرایشی، بهداشتی، خوراکی، نوشیدنی های انرژی زا، مواد شوینده و صنایع الکلی بسیار بالا است. علاوه بر این، بخش عمده ای از نارگیل های تولید شده در ایران به صورت صادراتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود، که درآمد زایی بسیار خوبی برای کشورمان به دنبال دارد. 

پرورش نارگیل در ایران و سود نجومی

پرورش قارچ و سودآوری آن

پرورش قارچ یکی از فعالیت های کسب و کاری پر سود در عرصه کشاورزی است. قارچ ها به دلیل ویژگی های غذایی بالا و خاصیت دارویی که دارند، جایگاه بسیار خوبی در بازارهای داخلی و خارجی دارد و همواره تقاضا برای آن رو به افزایش است. 

برای پرورش قارچ، ابتدا باید فضای مناسبی برای کشت آن ایجاد کرد. سایز و نوع اتاق پرورش بستگی به نوع قارچ دارد، اما در کل به دو بخش تقسیم می شوند: پرورش قارچ در کارخانه و پرورش قارچ در زیرزمین یا انبار. پرورش قارچ در کارخانه برای کارآفرینان نوپا کم هزینه است ولی پرورش قارچ در زیرزمین یا انبار هزینه زیادتری دارد.

بیشتر بخوانید: مه‌پاش پرورش قارچ چه ویژگی ای دارد؟

تولید قارچ و انواع آن 

ایجاد بستر مناسب برای کشت قارچ به حداکثر ۳ ماه زمان نیاز دارد. بستر قارچ ترکیبی از موادی مانند کود آهکه شده، پوست گندم ، سیلوز شده، سنگدانه، آهنربا، چوب و شوره کرکره می باشد که باید به درستی آماده شود. 

بعد از ایجاد بستر مناسب، باید قارچ را وارد کنید. برای شروع، شما می توانید قارچ نوع خرما، خورشیدی و ... را انتخاب کنید. رعایت شرایط دمایی، رطوبتی و نوری بسیار مهم بوده و باید به دقت رعایت شود. در این فرایند می توانید از سیستم خودکاری برای کنترل دما، رطوبت و نور کمک بگیرید. 

سودآوری در کشت قارچ بستگی به نوع قارچ، میزان تولید و هزینه های مصرفی طی دوره کشت دارد، اما می تواند به حداقل ۵۰ درصد تا ۱۵۰ درصد درآمد بیشتری نسبت به سایر کسب و کارها داشته باشد. انواع قارچ خوراکی، قارچ گلخانه ای و قارچ برای مصارف دارویی و سلامتی، می تواند به عنوان کسب و کار پر سودی محسوب شود. 

پرورش قارچ و سودآوری آن

کاشت و پرورش پسته

پسته یکی از محصولاتی است که در ایران بسیار مهم است و در رتبه اول صادرات غیر نفتی قرار دارد. پرورش پسته به دلیل استقبال زیاد بازار داخلی و خارجی و سودآوری بالا، توسط کشاورزان ایرانی انجام می‌شود. 

بیشتر بخوانید: صفر تا صد پرورش پسته

برای موفقیت در پرورش و سودآوری پسته، باید به موارد زیر توجه کرد: 

1- انتخاب نژاد: برخی نژادها که از مقاومت به بیماری‌ها برخوردارند و عملکرد بالایی دارند، برای پرورش پسته مناسب هستند. 

2- محیط مناسب: پسته در زمین‌هایی با خاک سبک و زهکشی خوب رشد می‌کند. همچنین، باید در دمای بالای ۳۰ درجه سانتی‌گراد برای پرورش پسته اقدام شود. 

3- تغذیه: پسته نیاز به مقدار کافی آب دارد و باید در کاشت، تغذیه، شستشو و آبیاری به دقت رعایت شود. 

در مورد سودآوری پسته باید گفت که پسته در بازار داخلی و خارجی بسیار محبوب است و دارای بازار فروش پایدار است. همچنین، سودآوری زیادی با توجه به هزینه‌های کمتر پرورش نژادهای ضعیفتر پسته در ایران امکان پذیر است. به طور کلی، با سرمایه‌گذاری در پرورش پسته و استفاده از متخصصین مجرب، می‌توان در این صنعت موفق بود و سود بالا دریافت کرد. 

کاشت و پرورش پسته

نتیجه گیری نهایی

در انتخاب محصول برای کسب سود بیشتر، باید به عوامل مختلفی مانند بازار مصرف، رقبا، قابلیت تولید و توزیع محصول، در نظر گرفته شود. در صورتی که بازار نیاز به محصولی دارد که تولید آن کم و یا نابود شده است، می توانید با تولید آن به سود بالایی دست یابید. همچنین در صورتی که قابلیت تولید محصولی با کیفیت و با قیمت مناسب وجود داشته باشد، می توانید با بازاریابی مناسب به سود بیشتری دست یابید.